Astragalus root: сърдечни ползи и странични ефекти

Astragalus се използва в традиционната китайска медицина от векове. Основната му употреба е да стимулира имунната система на организма. Но също така се използва за лечение на други състояния, включително сърдечни заболявания. Това повдига въпроса какво точно може да предложи сърцето на астрагал. И ако тя предлага сърдечни ползи, има ли странични ефекти, за които трябва да знаете? Кой трябва и кой не трябва да използва астрагал?

Оценявайте Вашето сърдечно здраве

Astragalus се нарича също huang qi или млечница. Той идва от вид боб или боб. Въпреки че съществуват множество видове астрагал, повечето астрагалиус добавки съдържат Astragalus membranaceus. Билката се казва, че предлага множество ползи за здравето при множество заболявания, включително сърдечни ползи.

Astragalus изглежда работи като стимулира имунната система. Той има антиоксидантни ефекти, които възпрепятстват производството на свободни радикали. В тялото свободните радикали увреждат клетките и са свързани с много здравословни проблеми, свързани със застаряването. Няма обаче известен начин да се спрат напълно свободните радикали.

Astragalus е естествена хранителна добавка, която се използва при различни здравни условия. Например, той се използва за лечение на обикновена настинка, инфекции на горните дихателни пътища, фибромиалгия и диабет. Някои защитници на Astragalus го използват за сърдечни ползи. Те твърдят, че могат да предпазват от сърдечни заболявания. Използва се и за подобряване на цялостната слабост.

Поддръжниците също така казват, че Astragalus стимулира далака, черния дроб, белите дробове, кръвоносната система и пикочната система. Той се използва също така за лечение на артрит, астма и нервни заболявания, както и за понижаване на кръвната захар и кръвното налягане.

Astragalus често се популяризира за ефектите върху имунната система, черния дроб и сърдечно-съдовата система. Има обаче малко изследвания, които да предполагат, че Astragalus може да помогне за защита на сърцето при хората. Необходими са повече проучвания, преди експертите да могат да правят твърди препоръки относно използването на Astragalus за сърдечните му ползи.

Astragalus също е тестван за рак на гърдата, обикновена настинка, хепатит и рак на белите дробове. Някои предварителни проучвания предполагат възможна полза. Но както при сърдечни ползи, е необходимо да се направят повече медицински изследвания, за да се разбере дали Astragalus може да помогне с тези други здравословни проблеми.