Тревожност: спрете отрицателните мисли

Тревожност i; С твърде много страх и тревога. Някои хора имат това, което се нарича генерализиране; Тревожно разстройство. Те се притесняват и наблягат на много неща. Често; Да се ​​притеснявате дори за малки неща. Някои хора също могат да имат; паническа атака. Паническата атака е внезапно усещане; Крайно безпокойство.

Anxiet; Могат да причинят физически симптоми като бързо сърцебиене и потни ръце. Тя може да направи; Ограничавате дейността си и може да ви е трудно да се насладите на живота си.

Здравословното мислене може да ви помогне да предотвратите или контролирате безпокойството.

Как можете да използвате здравословно мислене, за да се справите с безпокойството?

Първата стъпка е да забележите и да спрете негативните си мисли или да “разговаряте”. Самоувереността е това, което мислиш и вярваш; Себе си и вашите преживявания. Това е като текущ коментар в главата ви; Вашият собствен разговор може да бъде рационален и полезен. Или може да е отрицателен и не; полезен.

Следващата стъпка е да си зададете въпроса дали вашите мисли са полезни или не са полезни. Погледнете какво си казвате. Doe; Доказателствата подкрепят вашата негативна мисъл? Някои от вашите разговори са вярно; Или може да е частично вярно, но преувеличено.

Един от най-добрите начини; Да видите дали сте твърде притесняващи е да погледнете коефициентите. Какви са странните; Или шансовете, че лошото нещо, за което се притеснявате, ще се случи? Ако имате ; Преглед на работата, който има една малка критика сред многото комплименти, какво е това; Че наистина сте в опасност да загубите работата си? Коефициентите са вероятни; ниска.

Има няколко вида ирационални мисли. Тук са ; Няколко вида, които да търсите

Следващата стъпка е да изберем полезна мисъл, която да замени ненужната.

Поддържане на дневник на вашата мисъл; Е един от най-добрите начини да практикувате спирането, питането и избора на мислите си. Това ви кара да осъзнавате собствената си разговор. Запишете всички отрицателни o; Безполезни мисли, които сте имали през деня. Ако мислите, че не можете да си спомните; Те в края на деня си, пази бележник с теб, за да можеш да напишеш dow; Всякакви мисли, докато се случват. След това запишете полезни съобщения, за да ги коригирате; Отрицателни мисли.

Ако правите това всеки ден, точен, helpfu; Мислите скоро ще дойдат естествено за вас.

Но може да има som; Истината в някои от вашите негативни мисли. Може да имате някои неща, които искате; работя върху. Ако не сте изпълнили толкова добре, колкото бихте искали за нещо, напишете; Че надолу. Можете да работите по план, за да коригирате или подобрите тази област.

Ако искате, можете също да напишете какъв вид ирационални все пак; Ти имаше. Записите в дневника може да изглеждат така

Спрете отрицателната си мисъл

Попитайте какъв тип негативна мисъл сте имали

Изберете точна, полезна мисъл

Чувствам се толкова нервен; публично. Просто знам, че хората мислят колко зле съм аз; говорене.

Фокусиране o; Отрицателната

Вероятно съм по-добре да говоря публично; Отколкото мисля, че съм. Последният път, когато разговарях, хората аплодират; после.

Трябва да контролирам всичко това; Време или не мога да се справя с нещата.

Трябва

Мога само да контролирам как мисля за нещо; Или какво правя. Не мога да контролирам някои неща, как се чувстват другите хора; акт.

Никога няма да се чувствам нормално. ; Се тревожи за всичко през цялото време.

Overgeneralizing

Отдавна се смеех и се отпуснах. Аз съм; Практикуването на моите притеснения.

Главоболието ми трябва да означава; Е нещо сериозно погрешно с мен.

Catastrophi; мислене

Много неща могат да причинят главоболие. Mos; От тях са незначителни и изчезват.

Hart SL, Харт ТА (2010). Бъдещето на когнитивните поведенчески интервенции в поведенческата медицина. Списание за когнитивна психотерапия: Международно тримесечие, 24 (4): 344-353.

Layous K et al. (2011 г.). Доставяне на щастие: Превод на положителни психологически изследвания за намеса за лечение на големи и малки депресивни разстройства. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 17 (8): 675-683.

Lightsey OR, et al. (2012 г.). Може ли положителното мислене да намали негативния ефект? Изпитване на потенциални посреднически механизми. Журнал на когнитивната психотерапия: Международен тримесечен, 26 (1): 71-88.

McKay M, et al. (2011 г.). Промяна на моделите на ограничено мислене. В мисли и чувства: Поемане на контрол върху настроенията и живота ви, 4-ти издание, стр. 27-45. Оукланд, Калифорния: Ню Харбингер.

McKay M, et al. (2011 г.). Справяне с паниката. В мисли и чувства: Поемане на контрол върху настроенията и живота ви, 4-ти издание, стр. 85-104. Оукланд, Калифорния: Ню Харбингер.

McKay M, et al. (2011 г.). Откриване на автоматични мисли. В мисли и чувства: Поемане на контрол върху вашите настроения и вашият живот, 4th ed., Pp. 15-25. Оукланд, Калифорния: Ню Харбингер.

Newman CF, Beck AT (2009). Когнитивна терапия. В BJ Sadock et al., Eds., Kaplan and Sadock’s Comprehensive Teachers of Psychiatry, 9th ed., Vol. 2, pp. 2857-2873. Филаделфия: Липинкот Уилямс и Уилкинс.

Катрин Д. Серио, д-р – Поведенчески здравни; Сю Бартън, д-р, PsyD – поведенческо здраве

14 ноември 2014 г.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане