Прилагайте една тинктура от йоден топичен

Терапевтичен клас: антибактериален

Използва се за прилагане на една тинктура от йод

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Използването на локален йод не се препоръчва при новородени, тъй като може да причини проблеми с кожата и щитовидната жлеза.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на локален йод при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Преди да използвате приложете една от тюркоаните йод

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи йод. Може да не е специфично за приложението на една йодна тинктура. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията.

Това лекарство е предназначено само за външно приложение. Не го поглъщайте.

Пазете това лекарство далеч от очите, защото това може да предизвика дразнене. Ако случайно трябва да получите някои в очите си, незабавно я измийте с вода.

Не използвайте локален йод върху дълбоки рани, пунктирани рани, ухапвания от животни или сериозни изгаряния. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Не покривайте раната, на която сте приложили локален йод със здрава превръзка или превръзка, тъй като това може да увеличи вероятността от странични ефекти.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

За да изчистите пълната си инфекция, е много важно да продължите да използвате локален йод за цялото време на лечението. Не пропускайте никакви дози.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Проверете при Вашия лекар, ако проблемът с кожата, за който използвате локален йод, се влоши или ако развиете постоянно раздразнение като сърбеж или изгаряне, което не е било налице, преди да започнете да приемате това лекарство.

Това лекарство може да оцвети кожата и дрехите ви. Алкохолът може да се използва за отстраняване на йодното петно ​​върху кожата. Петна върху дрехи могат да бъдат отстранени чрез измиване и изплакване в амоняк, разреден с вода. Петна върху старо бельо могат да бъдат отстранени чрез измиване в сапун и вода.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилно използване на йод

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Топична дезинфекция Betadine, йоден топикал, сребърен нитрат топикал, Betadine аерозолен спрей, натриев хипохлорит топикал, Pharmadine, povidone йоден топикал, Polydin, Minidyne

Предпазни мерки при употребата на една треска от йод

Прилагане на една тинктура от йодни странични ефекти

Йоден топикал