Апрепитант (орален път) предпазни мерки

Много е важно вашият лекар да провери напредъка ви, докато използвате това лекарство, за да сте сигурни, че той работи правилно и да проверите за нежелани ефекти.

Не използвайте това лекарство, ако използвате също пимозид (Orap®). Използването на тези лекарства заедно може да доведе до сериозни нежелани реакции.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате сърбеж, копривна треска, обрив, затруднено дишане, проблеми с гълтането или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Хапчетата за контрол на раждаемостта може да не работят добре, докато използвате апрепитант. За да не забременявате, използвайте друга форма на контрол на раждаемостта, заедно с хапчетата, докато приемате лекарството и в продължение на 1 месец след последната доза. Други форми на контрол на раждаемостта включват презервативи, диафрагми или контрацептивни пени или желета.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.