Овлажняване на легло при деца

Опитайте, както би могло, детето ви не може да изглежда да преживее през нощта, без да се лекува. Вие сте разочаровани, тя е разочарована. Вие се притеснявате, че нещо може да е сериозно погрешно.

Малко родители очакват децата си да развият сърдечни заболявания. Така че, когато дъщеря й Алекс започна да печели тегло на 7-годишна възраст, Тами Бентън е загрижен – но не е прекалено загрижен. Работейки с педиатър, тя се опита да насърчи Алекс да яде по-здравословно; “Не й казах” диета “, спомня си 46-годишната Бентън от Есексвил, Мичиган. Тя посочи дъщеря си на по-добри избори като плодове вместо бонбони. Алекс загуби малко тегло, но в крайна сметка го спечели. По време на 14-годишна възраст тя претегля …

Около 40% от 3-годишните мокра легло. Експертите не разбират напълно защо едно дете продължава да мокри леглото, а друго не. Това може да е въпрос на развитие. Понякога детският пикочен мехур просто не се развива достатъчно, за да съхранява урината цяла нощ. Понякога детето все още не е усвоило способността да разпознава времето, когато пикочът е пълен, се събужда и отива в банята.

Диапазонът е много широк, що се отнася до спането на легло. Обикновено едно дете се превръща в тоалетна, тренирана между 2 и 4 години. Но някои няма да могат да останат сухи през нощта, докато не са по-големи. До 5 или 6-годишна възраст, 85% от децата могат да останат сухи, но някои деца все още мокри леглото от време на време до 10 или 12-годишна възраст.

Понякога едно дете, което е сухо през нощта, ще започне отново да намокря леглото. Това може да бъде предизвикано от стрес в семейството или училищни проблеми. Тъй като детските системи стават зрели, те са по-малко вероятно да се намокрят през нощта. През юношеските години, или много по-рано, почти всички деца, които са мокри леглото си, са изпреварили проблема само с един процент или по-малко, все още имащи проблеми.

Повечето деца в училищна възраст, които намокреват леглото през нощта, имат това, което лекарите наричат ​​”първична енуреза”. Никога не са имали нощно наблюдение на пикочния мехур. Семейната история също играе роля при инконтиненция при децата. Ако лекувате леглото като дете, не се учудвайте, когато и детето ви прави.

Обърнете темата всеки път, когато сте загрижени за спасяване, разбира се. Но ако детето ви е сухо и след това започва да намокря леглото, незабавно уведомете своя педиатър. Лекарят на детето ви може да оцени детето ви, за да се увери, че проблемът не се дължи на основното заболяване. Тази вероятност е малка. Само 1% от всички проблеми, свързани с леглото, се проследяват на диабет, инфекции, аномалии на пикочния мехур или бъбреците или друго медицинско състояние. Ако детето ви има някакви необичайни симптоми, като изгаряне при уриниране или преминаване на кървава урина, веднага се свържете с лекар.