Грижи за зъбите на бебето: измиване на първите зъби, зацапване, грижа за дъвката и др

След седмици на гледане на бебето ви надолу и раздразнение, вие най-накрая забележите, че първата малка зъбна пъпка се появи през венците. През следващите няколко години смотанячката усмивка на бебето ще бъде постепенно заменена от два реда бебешки зъби.

Можете да започнете да се грижите за венците на бебето веднага. Но в началото грижата няма да включва четка за зъби и паста за зъби. Вместо това направете тези стъпки

Това ще измие бактериите и ще им попречи да се придържат към венците. Бактериите могат да оставят след себе си лепкава плака, която уврежда зъбите на бебето, докато влизат.

Когато първите бебешки зъби започват да се появяват, можете да се завърнете на четка за зъби. Изберете един с

Защита на бебето от инфекция; Видението на бебето: какво вижда вашето бебе; Помощ за екземата на бебето ви

В началото просто намокрете четката за зъби. Веднага щом зъбите избухнат, можете да започнете да използвате малко за размера на зърно от ориз. Можете да увеличите това до размер на зъбна паста с флуорид, когато детето ви е на 3 години. Почистете внимателно всички детски бебешки зъби – отпред и отзад.

Трябва да почиствате зъбите на бебето си, докато той или тя е достатъчно възрастен, за да държи четката. Продължете да наблюдавате процеса, докато детето ви не измие и плюе без помощ. Това обикновено се случва на около 6-годишна възраст.

Дръжте нащрек за всички признаци на бебе зъб гниене – кафяви или бели петна или ями на зъбите. Ако Вие или Вашият педиатър забележите някакви проблеми, отведете детето си до детектор по дентална медицина за изпита.

Дори и да няма проблем, детето ви трябва да отиде за първата си зъболекар на посещение до 1 год. Зъболекарят може да ви даде съвети за

Ранни признаци на слуха Los; Защитете вашите деца: Вземи си снимка; Зърнени храни в дневната грижа: Въпроси, които трябва да зададете