Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина

Терапевтичен клас: антиспазматични средства за урината

Употреби За атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина

Фармакологичен клас: атропин

Химически клас: салицилат, неаспирин

Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, следва да се има предвид

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Необичайно възбуда, нервност, безпокойство или раздразнителност, необичайна топлина, сухота и зачервяване на кожата е по-вероятно да възникнат при деца, които обикновено са по-чувствителни към ефектите на атропин и хиоциамин (съдържащи се в това комбинирано лекарство). Също така, когато атропин и хиоцианамин се дават на деца по време на горещо време, може да настъпи бързо повишаване на телесната температура. При кърмачета и деца, особено тези със спастична парализа или мозъчно увреждане, атропинът, хиосциаминът, метенаминът, метиловото синьо, фенилсалицилатът и бензоената киселина могат да причинят по-голяма нежелана реакция.

При възрастните пациенти, които обикновено са по-чувствителни от атропин и хиосциамин, по-чувствителни от по-младите възрастни, може да се появи по-голяма смущение или загуба на памет, запек, трудно уриниране, възбуда, възбуда, сънливост или сухота в устата. Също така, това комбинирано лекарство може да предизвика очна болка при пациенти, които имат нелекувана глаукома.

Преди да използвате атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина с някое от следните лекарства не се препоръчва. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина с някое от следните лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Докато приемате това комбинирано лекарство, важно е урината ви да бъде кисела. За да направите това, Вашият лекар може да препоръча да ядете повече протеини и такива храни като боровинки (особено сок от червени боровинки с добавен витамин С), сливи или сини сливи. Трябва да избягвате храни, които правят урината по-алкална, като повечето плодове (особено цитрусови плодове и сокове), мляко и други млечни продукти.

Вземете атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина само според указанията. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Всяка доза трябва да се приема с пълно стъкло (8 унции) вода или друга течност (с изключение на цитрусови сокове и мляко). Пийте много вода или други течности всеки ден, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. Пиенето на достатъчно течности ще помогне на бъбреците да работят по-добре и ще намалят дискомфорта ви.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да приемате атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина за цялото време на лечение, дори ако започнете да се чувствате по-добре след няколко дни. Не пропускайте никакви дози.

За да работят добре атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, урината трябва да е киселинна (pH 5,5 или по-ниска). За да сте сигурни, че урината ви е кисела

Дозата на атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилно използване на атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Тези лекарства могат да Ви потят по-малко, причинявайки повишаване на телесната температура. Използвайте допълнителни грижи, за да не се прегрявате по време на тренировка или горещо време, докато приемате атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, тъй като прегряването може да доведе до топлинен удар. Също така, горещите вани или сауни могат да ви замаят или да замаят, докато приемате атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина.

Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина могат да накарат някои хора да имат замъглено зрение. Уверете се, че знаете как реагирате на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не можете да видите добре. Ако зрението Ви продължава да бъде замъглено, консултирайте се с Вашия лекар.

Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина могат да причинят сухота в устата. За временно облекчение използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с вашия зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Не приемайте атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина в рамките на 2 или 3 часа след приемане на антиациди или лекарства за диария. Приемането на антиациди или лекарства против диария и атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина, които са твърде близки заедно, могат да предотвратят правилното функциониране на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенилсалицилат и бензоена киселина.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Предпазни мерки при използване на атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина могат да причинят урината и / или изпражненията да станат синьо или синьо-зелено. Това може да се очаква, докато приемате атропин, хиоцианамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина.

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Атропин, хиосциамин, метенамин, метиленово синьо, фенил салицилат и бензоена киселина Странични ефекти

Хиосциамин / метенамин / метиленово синьо / фенил салицилат

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Инфекция на уринарния тракт ципрофлоксацин, ауксектин, леваквин, левофлоксацин, бактрим, макробид, нитрофурантоин, сулфаметоксазол / триметоприм, цефтриаксон, цефуроксим, роцефин, амоксицилин / клавуланат, ампицилин, цефтин, бактрим DS, червена боровинка, цефазолин, амоксил, Acidophilus

 Или да се присъединят към групата за подкрепа на хиоцианамин / метенамин / метиленово синьо / фенил салицилат, за да се свържат с други, които имат подобни интереси.