Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин локално приложение

Употреби За апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин

Artiss ™ и Tisseel ™ съдържат човешки протеини (апротинин, фибриноген и тромбин), които се използват за спиране на кървенето, като помагат на кръвта да се съсирва.

Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин трябва да се дава само от или под наблюдението на Вашия лекар.

Преди да използвате апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Artiss ™ и Tisseel ™ при деца.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на Artiss ™ при гериатричната популация. Въпреки това към днешна дата не са документирани никакви специфични за гериата проблеми.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Tisseel ™ при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Правилно използване на апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Един лекар или друг обучен професионалист ще ви даде апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин. Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин се прилага само върху вашата кожа или разрез по време на операцията. Може да се използва с апликатор за пръскане.

Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин не трябва да се прилага като инжекция.

Много важно е Вашият лекар да Ви провери внимателно вас или Вашето дете, докато приемате апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин, за да сте сигурни, че той работи правилно.

Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин може да причини сериозен тип алергична реакция, включително анафилаксия, която може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако получите обрив, сърбеж, копривна треска, болка в гърдите, световъртеж или замайване, проблеми с дишането, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата след приемане на апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин.

Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин се получава от дарена човешка кръв. Някои човешки кръвни продукти са предали определени вируси на хора, които са ги получили, въпреки че рискът е нисък. Човешките донори и дарената кръв се тестват за вируси, за да се поддържа нисък риск от предаване. Говорете с Вашия лекар за този риск, ако сте загрижени.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Затваряне на колостомията, Tisseel

Хемостазен тромбин локален, тромбин-JMI, Artiss, Tisseel, Raplixa, Evithrom, Recothrom

Предпазни мерки при използване на апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин

 Или се присъединете към групата за подкрепа на фибриновия уплътнител, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Апротинин / калциев хлорид / фибриноген / тромбин Странични ефекти

Фибринов уплътнител на повърхността