Болка в рамото

Болката в ръцете може да бъде причинена от голямо разнообразие от проблеми, вариращи от наранявания на ставите до компресирани нерви. В зависимост от причината, болката в ръцете може да започне внезапно или да се развие с течение на времето.

В много случаи болката в ръцете всъщност произтича от проблем в шията или горната част на гръбначния стълб. Болката в ръцете, особено болката, която излъчва в лявата ръка, може дори да е признак на сърдечен удар.

Болка в рамото, рамото или гърба, която се появява внезапно, е необичайно тежка или е придружена от натиск, пълнота или изтръпване в гърдите (това може да е сигнал за сърдечен удар); Очевидна деформация или изпъкнала кост в ръката или китката, особено ако Имате кръвотечение или други наранявания

Потърсете спешно лечение, ако имате

Дори сериозните наранявания на рамото могат да бъдат подпомогнати първоначално с домашно лечение. Ако смятате, че имате счупена ръката или китката, приложете ледените пакети в засегнатата област и използвайте прашка, за да помагате да държите ръката си все още, докато не получите медицинска помощ.

Погледнете веднага лекаря си, ако имате

Ако имате компресиран нерв или повтарящи се наранявания, внимавайте за терапията, поддържайте добра поза и често прекъсвайте работата си и по време на повтарящи се дейности като свирене на инструмент или практикуване на голф суинг.

Планирайте посещение в офиса, ако имате

Повечето други видове болки в ръцете ще станат по-добре сами, особено ако започнете да започнете R.I.C.E. Мерки скоро след нараняване.

Грижа за себе си

Посетете Вашия лекар

Болка в областта на рамото, рамото или гърба, която се появява при всякакво усилие и се облекчава от покой – евентуално сигнализиране на сърдечни заболявания или дискомфорт в гърдите, причинени от намален кръвоток към сърдечния мускул (стенокардия) Внезапно нараняване на ръката, особено ако чуете Удар или крекинг звук; Тежка болка и подуване в ръката; Проблем при движението на ръката си нормално или преобръщане на ръката от дланта до дланта надолу и обратно

Болка в ръката, която не се подобрява след грижите за дома; Увеличава зачервяване, подуване или болка в увредената област

Почивка. Направете пауза от нормалните си дейности. Поставете леден пакет или чанта с замразен грах в областта на възпалените места за 15-20 минути три пъти дневно. Използвайте пресована превръзка за намаляване на набъбването. Ако е възможно, издигнете ръката си, за да намалите подуването.