Бебешка поддръжка: бани, нокти и коса

За съжаление за новите родители, бебетата не идват с инструкции за употреба. Така че, когато става въпрос дори за най-простите задачи, като вани и подрязване на ноктите, някои родители се чувстват объркани.

Ако не сте сигурни в основите за гледане на бебето, ето един удобен наръчник, който ви помага да направите хигиената толкова лесно, колкото и да обичате бебето си.

Докато пъпната връв на бебето ви падне, което обикновено се случва след първата седмица, не давайте вани. Вместо това, дайте на бебето си гъба за измиване, или “върха и опашката”. Обрязаните момчета не трябва да се къпят, докато пенисът напълно не се излекува. Ето как

Не използвайте лосиони върху бебето си и особено избягвайте продуктите за възрастни. Някои хора използват малко количество от алкохола за разтриване на въжето или на мястото на обрязване, както препоръчва Вашият лекар или акушерка след всяка баня.

Щом пъпът на пъпната връв е паднал, можете да се завърнете към банята. Бебето ви не се нуждае от баня всеки ден – два или три пъти седмично трябва да е наред.

Независимо дали изкъпете бебето в бебешката вана, мивката или ваната, зависи от вас. Но като се има предвид, че бебетата са хлъзгави, когато са мокри, някои родители се чувстват по-способни да се справят с вана в по-малкото пространство на бебешка вана или мивка.

Най-важното нещо, което трябва да запомните за ваните, е никога да не оставяте бебето си без надзор. Бебетата могат да се плъзгат надолу и бързо да се потопат дори в няколко сантиметра вода. Използването на бебешка седалка за баня не е гаранция, че вашето бебе ще бъде безопасно във ваната. Много места могат лесно да се върнат. Ако трябва да напуснете стаята, обвийте бебето си в кърпа и я вземете със себе си.

Ето съвети за даване на вашето бебе вана вана