Артритни кремове и лепенки

Ако страдате от лека или умерена артритна ставна болка, крем за артрит или кръпка може да ви помогне. Такива кремове и пластири работят за намаляване на болката по няколко различни начина.

Някои често употребявани контратриатанти съдържат ментол, евкалиптово масло, маслиново масло, камфор, евгенол от карамфил и / или терпентиново масло. Когато се търкат върху кожата, тези кремове или мехлеми от артрит създават усещане за студ или топлина над болезнените стави или мускули, което може да помогне за облекчаване на болезнените стави на артрита. Популярните марки включват терапевтичен минерален лед, Icy Hot и Tiger Balm.

От лекарства за локална болка, капсаицинът, съставка, открита в лютите чушки и налична в кремовете и мазните добавки (Capzasin-P, Dolorac, Zostrix), вероятно е проучена най-много.

Капсаициновият крем загрява кожата, когато се прилага върху ставата и временно блокира химично вещество, наречено вещество Р, което доставя болкови съобщения до мозъка. Той показа известна ефективност в опитите за остеоартрит и ревматоиден артрит и е полезна допълнителна терапия за някои хора. Не забравяйте да използвате ръкавици за еднократна употреба, когато прилагате капсаицинов крем, и избягвайте да я получите в очите, носа и устата си.

Други артритни кремове са на разположение, които съдържат салицилати, съединения, свързани с аспирина. Използването на локални салицилати може да ви помогне да избегнете повечето странични ефекти от приема на аспирин през устата, но колко добре работи за облекчаване на болката е неясно. Някои търговски марки включват Aspercreme, Bengay, Flexall и Sportscreme.

НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства), като ибупрофен и напроксен, обикновено се приемат през устата, за да се облекчи болката от артрит. Артритни кремове, състоящи се от НСПВС, често използвани в други страни, започват да се предлагат в САЩ

Въпреки че проучванията показват, че локалните НСПВС дават само краткотрайно облекчение, вероятно е локалният път да е по-безопасен от приемането на НСПВС през устата. Има няколко налични продукта по рецепта.

Лидокаин пластирите са друго алтернативно средство срещу болката при болки в ставите. Лидокаинът е лекарство, което блокира предаването на нервни съобщения. Той действа като анестетик, агент, който намалява усещането или намалява болката. В заключенията, представени на годишното заседание на Болевото общество през 2005 г., изследователите съобщават, че 143 пациенти с болка в остеоартрит на коляното или са използвали пластира Lidoderm, който съдържа лидокаин веднъж дневно в продължение на 12 седмици, или са приемали Celebrex като НСПВС през устата. На 12 седмици 71% от двете групи съобщават поне 30% подобрение на болката в коляното, което се счита за значително облекчаване на болката.