Апраклонидин (офталмологичен път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Ако Вашият лекар е поръчал две различни капки за очи, които да се използват заедно, изчакайте поне 10 минути между времето, през което прилагате лекарствата. Това ще помогне да се запази второто лекарство от “измиване” на първия.

За да използвате капките за очи

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. За да направите това, може да увеличите вероятността твърде много лекарства да бъдат абсорбирани в тялото и вероятността от странични ефекти.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това е да се уверите, че лекарството работи правилно.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

съхранение

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

0,5% капки за очи могат да се съхраняват в хладилника.