Антихемофилен фактор (интравенозен път) предпазни мерки

Много важно е Вашият лекар да проверява внимателно вас или Вашето дете, докато приемате това лекарство, за да сте сигурни, че той работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания.

Това лекарство може да причини сериозни видове алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, затруднено гълтане, замайване или замайване или оток на ръцете, лицето или устата, след като сте получили това лекарство.

Препоръчва се да носите идентификационна (ID) карта или писмо, в което се посочва, че имате хемофилия А и вида на лекарството, което използвате. Ако имате някакви въпроси относно вида идентификация, който трябва да бъде пренесен, обърнете се към Вашия лекар.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някакви симптоми на паравоирусна инфекция: повишена температура, втрисане, сънливост, хрема и последвано от обрив или болка в ставите.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Това лекарство е направено от дарена човешка кръв. Някои човешки кръвни продукти са предали определени вируси на хора, които са ги получили, въпреки че рискът е нисък. Човешките донори и дарената кръв се тестват за вируси, за да се поддържа нисък риск от предаване. Говорете с Вашия лекар за този риск, ако сте загрижени.

Запушалката на бутилката (флакон) съдържа суха естествена гума (производно на латекс), която може да предизвика алергични реакции при хора, чувствителни към латекс. Уведомете Вашия лекар, ако имате латексова алергия преди да започнете да приемате това лекарство.