Bactroban

Бактробан (мупироцин) е антибиотик, който предотвратява появата на бактерии на кожата ви.

Bactroban topical (за приложение върху кожата) се използва за лечение на кожни инфекции, като импетиго или “Staph” инфекция на кожата.

Bactroban може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Използвайте крем или мехлем Bactroban за цялото време, предписано от Вашия лекар или както е препоръчано в опаковката, дори ако започнете да се чувствате по-добре. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да е напълно излекувана. Избягвайте очите, носа, устата и устните си, когато прилагате Bactroban. Ако лекарството попадне в някоя от тези области, измийте с вода.

Внимавайте за признаци на подобрение в рамките на 3 до 5 дни. Ако Вашето състояние се влоши или не се подобри, обърнете се към Вашия лекар.

За назална употреба се предлага отделна формулировка, Bactroban назален маз.

Не трябва да използвате крем или мехлем Bactroban, ако сте алергични към мупироцин.

Не използвайте Bactroban върху дете без медицински съвет. Кремът не трябва да се използва при деца на възраст под 3 месеца. Унгвентът може да се използва при деца на възраст до 2 месеца.

Не е известно дали това лекарство ще увреди неродено бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Не е известно дали мапироцин се прилага локално в кърмата или ако може да навреди на кърменото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Използвайте крем или мехлем Bactroban точно както е указано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Не приемайте през устата. Бактробанът се използва само върху кожата. Ако това лекарство попадне в очите, носа или устата ви, изплакнете с вода.

Измийте ръцете си преди и след прилагането на Bactroban.

Почистете и изсушете засегнатата област на кожата. Използвайте памучен тампон или марля, за да приложите малко количество крем или мехлем Bactroban, както е указано.

Не разпространявайте Bactroban върху големи участъци от кожата.

Използвайте само стерилна марля, за да покриете обработената кожа. Не покривайте обработените зони с превръзка, пластмасова обвивка или друго покритие, което не позволява циркулацията на въздуха.

Bactroban обикновено се прилага 3 пъти на ден в продължение на 10 дни. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на 3 до 5 дни или ако състоянието на кожата Ви се влоши.

Използвайте това лекарство за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена. Пропускащите дози също могат да увеличат риска от по-нататъшна инфекция, която е устойчива на антибиотици.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина. Не замразявайте. Пазете лекарствената тръба плътно затворена, когато не се използва.

Приложете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Предозирането на крем или мехлем Bactroban не се очаква да бъде опасно. Потърсете спешна медицинска помощ или се обадете на “Helpline” на 1-800-222-1222, ако някой случайно е погълнал лекарството.

Антибиотичните лекарства могат да причинят диария, което може да е признак за нова инфекция. Ако имате диария, която е водна или кървава, се обадете на Вашия лекар. Не използвайте лекарства срещу диария, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Избягвайте да приемате това лекарство в очите, устата или носа. Разработен е отделен продукт, наречен Bactroban nasal, който се използва в носа. Bactroban topical е предназначен за употреба само върху кожата.

Избягвайте да използвате други лекарства в зоните, които лекувате с Bactroban, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Получете спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Bactroban: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Тежка стомашна болка, диария, която е водна или кървава

Зачервяване, сърбеж, сухота или друго дразнене на лекуваната кожа

Необичайни образуване на мехури или пилинг на кожата; или

Всички признаци на нова кожна инфекция.

Честите нежелани реакции на Bactroban могат да включват

обрив

гадене; или

главоболие.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да съобщите за нежелани реакции на FDA на 1-800-FDA-1088.

Не е вероятно другите лекарства, които приемате през устата или инжектирате, да окажат влияние върху топично приложения мупироцин. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти.

Версия: 3.01. Дата на ревизията: 2016-02-01, 4:11:16 PM.