Apokyn (апоморфин) използва, дозировка, странични ефекти

Какво представлява Apokyn?

Apokyn се използва за лечение на епизоди на износване (мускулна скованост, загуба на мускулен контрол) при хора с напреднала болест на Паркинсон.

Apokyn може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Сериозни лекарствени взаимодействия могат да настъпят, когато някои лекарства се използват заедно с Apokyn. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи всички лекарства, които използвате сега, както и всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

Важна информация

Не трябва да използвате Apokyn, ако приемате също алосетрон (Lotronex), доласетрон (Anzemet), гранисетрон (Kytril), ондансетрон (Zofran) или палоносетрон (Aloxi).

Преди да използвате Apokyn, уведомете Вашия лекар, ако имате електролитен дисбаланс (като ниски нива на калий или магнезий в кръвта), бавна сърдечна честота, ниско кръвно налягане или замайване, анамнеза за “синдром на дълъг QT” Инсулт или инфаркт, астма, сулфитна алергия или чернодробно или бъбречно заболяване.

Възможно е да имате повишени сексуални желания, необичайни принуди да залагате, или други интензивни пориви, докато приемате това лекарство. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че имате някакви интензивни или необичайни желания, докато приемате Apokyn.

Не трябва да прилагате Апокин, ако сте алергични към апоморфин.

Преди да приемете това лекарство

Някои лекарства могат да причинят нежелани или опасни ефекти, когато се използват с Apokyn. Вашият лекар може да се наложи да промените плана си за лечение, ако използвате някое от следните лекарства

Алосетрон (Lotronex)

Доласетрон (Anzemet)

Гранисетрон (Kytril)

Ондансетрон (Zofran); или

Палоносетрон (Aloxi).

За да сте сигурни, че Apokyn е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Сърдечни заболявания или фамилна анамнеза за проблеми със сърдечния ритъм

Ниско кръвно налягане или замаяни заклинания

Анамнеза за сърдечен удар, удар или коронарна артериална болест

чернодробно заболяване

заболяване на бъбреците

Астма или сулфитна алергия

Нарколепсия или история на заспиване през деня; или

Анамнеза за психично заболяване или психоза.

Хората с болестта на Паркинсон могат да имат по-висок риск от рак на кожата (меланом). Говорете с Вашия лекар за този риск и какви симптоми на кожата трябва да бъдат наблюдавани.

Не е известно дали Apokyn ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Не е известно дали апоморфинът преминава в кърмата или ако може да навреди на бебе. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Използвайте Apokyn точно както е предписано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Вашият лекар може понякога да промени дозата, за да се увери, че постигате най-добри резултати. Никога не използвайте Apokyn в по-големи количества или го използвайте по-дълго от препоръчаното. Информирайте Вашия лекар, ако лекарството изглежда престава да работи и.

Как да използвам Apokyn?

Apokyn се инжектира под кожата. Може да ви бъде показано как да използвате инжекциите у дома. Не давайте си това лекарство, ако не разбирате как да използвате инжекцията и правилно изхвърляте използваните игли и спринцовки.

Не инжектирайте Apokyn във вена.

Вашият лекар ще ви покаже най-добрите места в тялото ви, за да инжектирате Apokyn. Използвайте различно място всеки път, когато инжектирате. Не инжектирайте на едно и също място два пъти подред.

Прочетете цялата информация за пациента, ръководствата за медикаменти и инструкциите, предоставени ви. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Apokyn може да причини тежко гадене и повръщане. За да предотвратите появата на тези симптоми, може да Ви бъде приложено лекарство против гадене, за да започнете да приемате няколко дни, преди да започнете да приемате това лекарство. Продължете да приемате лекарството против гадене по време на лечението с Apokyn.

Не вземайте лекарства против гадене, без първо да попитате Вашия лекар. Някои лекарства, използвани за лечение или предотвратяване на гадене и повръщане, могат да влошат симптомите на Паркинсон.

Измерването на дозата на Apokyn правилно е изключително важно. Когато използвате писалка за инжектиране с Apokyn, лекарството се измерва в милилитри (мл), отбелязани върху писалката. Предписаната Ви доза обаче може да бъде в милиграми (mg). Един милиграм или 1 mg апоморфин е равен на 0,1 mL, отбелязан върху инжекционната писалка.

Не използвайте Apokyn, ако е променила цвета си или има частици в него. Обадете се на Вашия фармацевт за нови лекарства.

Когато избирате дозата си върху писалката за инжектиране, уверете се, че има достатъчно лекарство вътре в капсулата, за да компенсирате пълната доза. Попитайте Вашия фармацевт, ако имате някакви въпроси относно правилното измерване на дозата.

Необходимо е често да се проверява кръвното Ви налягане.

Не спирайте да използвате Apokyn внезапно, или може да имате неприятни симптоми на отнемане. Посъветвайте се с Вашия лекар как безопасно да спрете употребата на това лекарство.

Ако спрете да използвате Apokyn в продължение на 7 дни или по-дълго, попитайте Вашия лекар преди да започнете отново лекарството. Може да се наложи да рестартирате с по-ниска доза.

Използвайте игла за еднократна употреба само веднъж. Следвайте всички държавни или местни закони за изхвърляне на използвани игли и спринцовки. Използвайте контейнер за изхвърляне на отпадъци “остри” (попитайте фармацевта къде да го вземете и как да го изхвърлите). Съхранявайте този контейнер на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Информация за дозиране на Apokyn

Съхранявайте капсулите Apokyn при стайна температура далеч от влага и топлина.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Обичайна доза за възрастни за болестта на Паркинсон

Тествана доза: 0.2 mL (2 mg) по време на “Off” период; Първоначално: 0,2 ml (2 mg) подкожно по време на периода “изключен”, до три пъти на ден, ако поносимата доза е добра и се осигурява добър отговор. Поддръжка: Титрирайте на всеки няколко дни на по 0.1 ml Максимум 0,6 ml (6 mg) на доза, максималната единична доза е 0,6 ml (6 mg), максимум: не се прилага повече от 5 пъти на ден и не надвишава 2 ml (20 mg) на ден.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Какво трябва да избягвам при използване на Apokyn?

Някои хора, използващи Apokyn, са заспали по време на нормални дневни дейности като работа, говорене, хранене или шофиране. Избягвайте шофиране или работа с машини, докато не разберете как Duopa ще ви повлияе. Замаяност или тежка сънливост могат да причинят падания или други злополуки.

Избягвайте да се изправяте твърде бързо от седнало или легнало положение или може да се почувствате замаяни. Ставате бавно и сте сигурни, за да предотвратите падане.

Не пийте алкохол. Това може допълнително да понижи кръвното Ви налягане и може да увеличи някои странични ефекти на апоморфина.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Apokyn: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Гадене или повръщане, които продължават след приемане на лекарство против гадене

Потрепвания или неконтролируеми движения на очите, устните, езика, лицето, ръцете или краката

Влошаване на симптомите на Паркинсона

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш

Силно главоболие

Сънливост през деня или сънливост

Депресия, объркване, необичайно или неподходящо поведение

Параноя, заблуди, халюцинации, делириум, агресивно поведение, възбуда

Забавен сърдечен ритъм, слаб импулс, припадане, бавно дишане (дишането може да спре)

Пенис ерекция, която е болезнена или продължава 4 часа или повече

Сърдечни проблеми – гръдна болка или натиск, задух, бърз сърдечен ритъм; или

Проблеми с белите дробове – нова или влошаваща се кашлица, болка при дишане, затруднено дишане при легнало положение, хрипове, дишане, кашлица с пенлива слуз, треска.

Възможно е да имате повишени сексуални желания, необичайни принуди да залагате, или други интензивни пориви, докато приемате това лекарство. Говорете с Вашия лекар, ако това се случи.

Честите нежелани реакции на Apokyn могат да включват

Гадене, повръщане

Сънливост, замаяност

Неволно движение на мускулите

Apokyn странични ефекти

болка в гърдите

Бледа кожа, повишено изпотяване, зачервяване (топлина, зачервяване или усещане за нервност)

Какви други лекарства ще повлияят на Апокин?

Apokyn (апоморфин)

Подуване в ръцете, ръцете, краката или краката

прозяване

хрема; или

Сърбеж, кръвонасядане или втвърдяване на кожата Ви, където се инжектира лекарството.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате, може да влоши този ефект. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете Apokyn със спално хапче, лекарство за наркотична болка, мускулен релаксатор или лекарство за тревожност, депресия или гърчове.

Някои лекарства могат да причинят нежелани или опасни ефекти, когато се използват с Apokyn. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи всички лекарства, които използвате сега, и всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате, особено

Лекарства за кръвно налягане

“Вазодилататор”; или

(Nitro Dur, Nitrolingual, Nitrostat, Transderm Nitro и други), изосорбид динитрат (Dilatrate, Isordil, Isochron) или изосорбид мононитрат (Imdur, ISMO, Monoket).

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с апоморфин, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

5.01.2016-04-11, 9:38:45 ч.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар за одобрение История на наркотиците в правителството

Болест на Паркинсон Екселон, ропинирол, бензтропин, лепидопа, амантадин, Requip, Mirapex, когентин, ривастигмин, азилект, бромокриптин, трихексифенидил, Артан, селегилин, разагилин