Обратно в училище за деца с adhd: нови учители, нови практики

Лятото е време за децата да се отпуснат, да спят късно и да се забавляват. Никое дете не иска да търгува с ваканция за структурата и рутината на учебната година.

Помогнете на детето да остане на върха на домашното. Има страхотни инструменти за организиране

Позволете му да направи списък за пазаруване за доставки за следващата година. Попитайте училището му, ако можете да получите допълнителен набор от учебници, които да се пазят вкъщи.

Напишете всички дейности, които детето ви е планирало в един голям календар. Включете неща като следучилищни клубове, спорт, уроци по музика и редовни дати на игра. Добавете специални проекти и тестове, които се появяват. Оставете стая всеки ден за домашна работа, както и известно време да се отпуснете и да се забавлявате.

Позволете й да помогне при изработването на график, така че чувства контрол и собственост. Преминете по график всеки ден, докато разбере рутината.

Ако детето ви спаде късно през лятната ваканция, започнете да го събуждате малко по-рано всеки ден. По този начин той няма да бъде глупав, когато започне училище. Направете леглото малко по-рано всяка вечер, така че той да има достатъчно сън.

Започнете да го върнете на всички лекарства за ADHD, ако сте направили почивка през лятото.

Поставете списък с ежедневните сутрешни дейности в хладилника или някъде, където детето ви ще го види. Запишете всичко, което трябва да направите, преди да излезете от вратата, включително

Запознайте се с новия учител (и) на детето си. Говорете за промените в класната стая, които му помогнаха да се научите в миналото. Например, децата с ADHD намират за по-лесно да се съсредоточат, когато седят в предната част на класа, далеч от разсейването като приятели и прозорци.