Избягвайте хранително отравяне? Има приложение за това

От Робърт Прейд

Репортер на HealthDay

ПЕТЪК, 29 април 2016 г. (HealthDay News) – Има приложения за карти, ресторанти и калории. Сега има дори един от правителството на САЩ за намаляване на риска от хранителни заболявания.

Приложението FoodKeeper – безплатно от Министерството на земеделието на САЩ – е налице за устройства на Apple и Android. Позволява на потребителите да създават автоматични известия, когато храни и напитки се доближават до края на препоръчаните дати за съхранение.

Показвайки как храни и напитки трябва да се съхраняват в хладилника, фризера и килера, приложението помага на хората да изберат методи за съхранение, които удължават живота на повече от 400 артикула. Те включват бебешка храна, млечни продукти, яйца, месо, птици, морски дарове и продукти, според USDA.

“Също така се предлага съвети за готвене, за да се гарантира, че потребителите подготвят продукти по начини, които премахват хранителните бактерии”, се казва в съобщение на агенцията.

Всяка година в Съединените щати, 133 милиарда паунда налична храна – на стойност около 161 милиарда долара – не се смесват, често поради опасения за безопасността, според USDA.

Знаете ли, че вашият хладилник играе решаваща роля в предотвратяването на хранителни заболявания? Поддържането на хладилника под 40 градуса по Фаренхайт намалява растежа на заболяванията, причиняващи организми, каза USDA.

Освен това, съхраняването на твърде много в хладилника може да повлияе на циркулацията на въздуха. Това означава, че някои части не могат да се разхлабят достатъчно бързо или достатъчно равномерно. Освен това причинява постоянно движение на мотора на хладилника, което води до по-високи сметки за комунални услуги, отбелязва агенцията.

USDA предлага да оставите поне един сантиметър от всички страни на артикулите в хладилника, за да циркулира около тях студен въздух, без да се блокират вентилационните отвори.

Също така важно: да държите предната решетка на хладилника без прах и власинки, така че да има свободен въздушен поток към кондензатора.

Единственият начин да унищожите бактериите, причиняващи заболявания, причиняващи хранителни заболявания, и други организми, е да приготвяте храна на безопасна вътрешна температура. Препоръчителните температури на USDA са: 145 градуса F за цели парчета говеждо, свинско, агнешко и телешко месо (позволете месото да почива три минути преди изваждането и консумирането, 160 градуса F за говеждо месо, свинско, агнешко и vea и 165 градуса F За домашни птици.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа