Болки в гърба: лечение с акупунктура и точки

Почти 8 от всеки 10 души ще имат ниска болка в гърба в определен момент от живота. Болката в гърба е една от най-важните причини, поради които хората търсят медицинско лечение. Това е и номер 1 съобщена причина за търсене на акупунктура. Добрата новина е, че хроничната болка в гърба е едно от условията, които изследванията показват, че акупунктурата може да бъде ефективен инструмент за лечение.

Когато болката в гърба засяга вас или член на семейството, може да се отчайвате, че някога сте се чувствали добре. Болката може да наруши съня, който вашето семейство се нуждае, нощем през нощта. Но експертите казват, че с правилното лечение, шансовете са много добри, че вие ​​или вашият любим човек може да получите облекчение от болки в гърба и да се насладите на нормален сън. По-долу научете за лечения и съвети за начина на живот за по-добър сън.

Насоките от Обществото на болките и Колежа на лекарите казват, че лекарите трябва да обмислят акупунктурата като алтернативна терапия при пациенти с хронична болка в областта на болката, която не е подпомогната от конвенционалното лечение.

Акупунктурата започва в Китай преди повече от 2500 години. Тя включва поставянето на тънки игли в определени точки на тялото. Според традиционната китайска медицина тялото има повече от 2000 от тези точки. Те са свързани чрез пътеки или меридиани, които създават поток на енергия наречен Qi (произнася се “chee”). Стимулирането на тези точки се казва, че коригира дисбаланса на qi и подобрява потока на енергия. Практикуващите смятат, че това помага за облекчаване на болката и подобряване на здравето.

Смята се, че ефектите идват от стимулирането на централната нервна система. Това може да предизвика изпускането на химикали в мускулите, гръбначния мозък и мозъка. Тези химикали или променят опита на болката, или произвеждат телесни промени, които насърчават чувството за благополучие.

Другите теории предполагат, че акупунктурната работа е