Бебета и малки деца с кашлица или настинка: освобождаване от наркотици

Когато имате кашлица или настинка, можете да достигнете до извънборсови лекарства, за да облекчите симптомите си. Но не можете да направите това за бебета или малки деца. Кашлицата и хладните лекарства, които са безопасни за възрастни, могат да причинят сериозни нежелани реакции – дори животозастрашаващи – при деца под 2-годишна възраст.

Намирането на лек за обикновена настинка се оказа по-трудно от гребването в Тихия океан в лодка с лодка. Експертите казват, че това е така, защото настинките могат да бъдат причинени от повече от 200 различни вируси; Може да няма сигурен начин да спрете някой от него, но някои неща могат да работят по-добре от други, за да ви накарат да се почувствате по-добре.

Опитайте солените капки

Когато носът на детето ви е задушен, може да има проблеми с дишането, съня и храненето. Натриевите капки в солените капки могат да изтъкат слуз в носа си и да свият подути дихателни пътища. Използвайте ги два или три пъти на ден; По-често може да я нарани.

Солните капки може да улеснят премахването на слузта от носа на детето ви. За бебета опитайте смукателна крушка. Ако вашето малко дете може да издуха носа ви с вашата помощ, опитайте.

Увеличете течностите

Когато детето ви не се чувства добре, дайте повече напитки, отколкото обикновено. Допълнителните течности могат да изтъкат слузът й, така че носът й няма да бъде толкова задушен и тя ще изковали всичко това по-лесно.

Повечето напитки, като вода, сок и мляко, са добре. Топли течности като пилешка супа, ябълково ябълково вино или горещ шоколад могат да успокоят възпалено гърло. Уверете се, че са топли, не горещи, за да избегнете изгаряния.

Бебета под 6 месеца трябва да пият само мляко или формула, а не вода или сок. Но може да предложите повече мляко, отколкото обикновено, за кашлица или настинка.

Дайте малко мед

Успокоява възпаленото гърло и облекчава кашлицата. Тя дори може да работи по-добре за деца, отколкото лекарства против кашлица. Дайте на детето си 1/2 чаена лъжичка мед преди лягане. Но никога не го давайте на дете на възраст под една година. Това може да ги направи много болни.

Вдигнете главата на бебето

Спалили ли сте някога с допълнителни възглавници, когато имате задушен нос, който да диша по-лесно? Този трик работи и за бебета. Просто поставете възглавница или сгъната кърпа под главата на матрака на бебето, за да създадете лек ъгъл. Това ще повиши главата си безопасно и ще й помогне да диша.