Антихистаминова, деконгестантна и антихолинергична комбинация (орален път) описание и търговски марки

През ноември 2000 г. Агенцията по храните и лекарствата (FDA) издаде предупреждение за общественото здраве относно фенилпропаноламин (PPA), поради риска от хеморагичен инсулт. FDA, подкрепена от резултатите от изследователска програма, поиска производителите да преустановят доброволно маркетинговите продукти, съдържащи PPA, и потребителите да работят със своите доставчици на здравни услуги, за да изберат алтернативни продукти.

Антихистаминови, деконгестантни и антихолинергични комбинации се използват за лечение на назална конгестия (запушен нос) и хрема, причинени от алергии и / или обикновена настинка.

Антихистамините действат като предотвратяват ефектите на вещество, наречено хистамин, което се произвежда от организма. Хистаминът може да причини сърбеж, кихане, течащ нос и воднисти очи. Антихистаминът, който се съдържа в тези комбинации, е хлорфенирамин.

Деконгестантите в тези комбинации, фенилефрин и псевдоефедрин предизвикват стесняване на кръвоносните съдове. Това води до изчистване на назалната конгестия, но може да доведе до повишаване на кръвното налягане при пациенти с високо кръвно налягане.

Сироп, таблетка, удължено освобождаване, капсула, удължено освобождаване, таблетка, разтвор, суспензия, таблетка, дъвчене

Антихолинергиците, като атропин, хиосциамин, метасполамин и скополамин, могат да помогнат да се постигне изсушаващ ефект в носа и гърдите.

Някои от тези лекарства се предлагат без рецепта.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

Този продукт се предлага в следните дозови форми