B-donna таблетки

Фенобарбитал, USP … 16,2 mg; Хиосциамин сулфат, USP ………………… 0.1037 mg; Атропин сулфат, USP ……………………….. 0.0194 mg; Скополамин хидробромид, USP ……….. 0,0065 mg

За използване като допълнителна терапия при лечение на синдром на раздразненото черво (раздразнително дебело черво, спастично дебело черво, мукозен колит) и остър ентероколит.

Може също да бъде полезно като допълнителна терапия при лечението на язва на дванадесетопръстника.

НЕ Е ЗАКЛЮЧИТЕЛНО ЗАКЛЮЧИТЕЛНО дали античолинергичните / антипазамичните лекарства подпомагат лечението на дуоденален уклер, намаляват честотата на повторните реакции или предотвратяват усложненията.

B-Donna ™ е противопоказан при пациенти с известна свръхчувствителност към някоя от съставките. Фенобарбитал е противопоказан при остра интермитарна порфирия и при тези пациенти, при които фенобарбиталът предизвиква безпокойство и / или възбуда.

В присъствието на висока температура на околната среда, топлината може да се прояви при белодона алкалоиди (повишена температура и топлинен удар поради намалено изпотяване).

Диарията може да бъде ранен симптом на непълна чревна обструкция, особено при пациенти с илеостомия или колостомия. В този случай лечението с това лекарство би било неподходящо и вероятно вредно.

B-Donna ™ може да предизвика сънливост или замъглено виждане. Пациентът трябва да бъде предупреден, ако възникнат такива, да не се занимава с дейности, изискващи умствена бдителност, като например управление на моторно превозно средство или друга машина, и да не извършва опасна работа.

Фенобарбиталът може да намали ефекта на антикоагулантите и да наложи по-големи дози от антикоагуланта за оптимален ефект. Когато фенобарбиталът се преустанови, може да се наложи намаляване на дозата на антикоагуланта.

Фенобарбиталът може да се образува навик и не трябва да се прилага на лица, за които е известно, че са склонни към пристрастяване, или на лица с анамнеза за физическа и / или психологична зависимост от лекарства.

Тъй като барбитуратите се метаболизират в черния дроб, те трябва да се използват внимателно и началните дози трябва да бъдат малки при пациенти с чернодробна дисфункция.

Беладоновите алкалоиди могат да причинят забавяне на изпразването на стомаха (антрален стазис), което би усложнило лечението на стомашна язва.

Не разчитайте на употребата на лекарството в присъствието на усложнение на заболяването на жлъчните пътища.

Теоретично, при предозиране може да настъпи подобно лечение.

Придобитата свръхчувствителност към барбитурати се състои главно от алергични реакции, които се появяват особено при лица, които са склонни да имат астма, уртикария, ангиоедем и други подобни състояния. Реакциите на свръхчувствителност в тази категория включват локално подуване, особено на клепачите, бузите или устните, както и еритематозния дерматит. Рядко ексфолиативен дерматит (например синдром на Стивънс-Джонсън и токсична епидермална некролиза) може да бъде причинен от фенобарбитал и може да се окаже фатален. Кожното изригване може да бъде свързано с повишена температура, делириум и забележими дегенеративни промени в черния дроб и други паренхиматозни органи. В няколко случая мегалобластната анемия е свързана с хроничната употреба на фенобарбитал.

Фенобарбиталът може да предизвика възбуда при някои пациенти, а не седативен ефект. При пациенти, навити на барбитурати, рязкото оттегляне може да доведе до делириум или конвулсии.

За да съобщите за суспендирани нежелани реакции, свържете се с Winder Laboratories, LLC на 1-770-307-0702 или с FDA на 1-800-FDA-1088 или fda.gov/medwatch.

B-Donna ™ таблетки – Възрастни: Една или две таблетки B-Donna ™ три или четири пъти дневно според състоянието и тежестта на симптомите.

Бутилки от 100 таблетки, NDC 75826-112-10; Бутилки с 1000 таблетки, NDC 75826-112-00

Съхранявайте при 20 ° -25 ° C (68 ° -77 ° F) [Виж USP Контролирана стайна температура] .; Да се ​​пази от светлина и влага.

Да се ​​поставят в стегнат, устойчив на светлина контейнер, както е дефинирано в USP, като се използва защитена от деца запушалка. Използвайте предпазни капачки, когато дозирате този продукт, освен ако не е указано друго от лекар или поискано от купувача.

Също така се предлага: B-Donna ™ Elixir, лилаво оцветена течност с аромат на грозде, в бутилки от 4 флоша (118 мл) и 1 пинт (473 мл).

Произведен от; Winder Laboratories, LLC; Winder, GA 30680

b-donna.com

Преработен: 3/15