Лаеща кашлица при деца – преглед на темата

Ако детето ви има лаеща кашлица

Ако симптомите на детето ви се подобрят с тези методи и той или тя се чувства по-добре, поставете детето си обратно в леглото с овлажнителя, който духа наблизо.

Дръжте детето си успокояващо; Дръжте детето тихо, ако е възможно. Плачът може да затрудни дишането. Опитайте да разтърсите или разсейвате детето си с книга или игра; Използвайте овлажнител, за да добавите влага във въздуха. Не използвайте горещ изпарител. Използвайте само вода в овлажнителя. Дръжте детето в скута си и оставяйте хладната пара директно в лицето на детето ви; Ако няма подобрение след няколко минути, вземете детето си в банята и включете душа, за да създадете пара. Затворете вратата и останете в стаята, докато диша в продължение на няколко минути във влажен въздух. Уверете се, че детето ви не е изгорено от гореща вода или пара. Не оставяйте детето си в банята; Ако все още няма подобрение, поставете детето нагоре и излезте навън в студения нощен въздух.

Сънят в стаята на детето си през останалата част от нощта; Предложете на детето си много течности за пиене. Опитайте да предлагате любима напитка няколко пъти на час. Можете да опитате ароматизирани ледени храни като Popsicles или натрошени напитки с лед; Не пушете в къща или кола, когато пътувате с детето си; Повторете горепосочените техники, ако лаещата кашлица се върне.