Болки в гърба: информация за първа помощ при болки в гърба

Общите препоръки са постепенно да увеличите дейността си до толерантност възможно най-скоро. Останалата част от леглото обикновено не се препоръчва повече от ден-два. Протягане или дейности, които поставят допълнително напрежение на гърба също се обезсърчават.

Спящата се с възглавница между коленете, докато лежите от едната страна, може да увеличи комфорта. Някои лекари препоръчват да лежите на гърба си с възглавница под коленете си; Не са открити конкретни гръбначни упражнения, които подобряват болката или увеличават функционалните възможности при хора с остра болка в гърба. Упражнението обаче може да бъде полезно за хора с хронична болка в гърба, за да им помогне да се върнат към нормални дейности и работа; Непубликуваните лекарства могат да облекчат болката; Ибупрофен (Advil, Nuprin, Motrin) е отлично лекарство за краткосрочно лечение на болки в долната част на гърба. Поради риска от язви и гастроинтестинално кървене, говорете с Вашия лекар преди да използвате тези лекарства, особено ако имате някакви медицински проблеми или приемате други лекарства.

Вие сте в басейна или на плажа и сканирате водата. Бихте могли да разберете дали някой се удави, нали? Виждал си го по телевизията и във филмите – човекът размахва ръцете си, трепери диво и вика за помощ; Ето проблема: Не винаги изглежда така; “Според мнението на обществеността, някой, който се удавя, размахва трескаво и призовава за помощ и това просто не е така”, казва д-р Алън Стейнман, експерт по удавяне и оцеляване на морето. Стейнман е бивш директор …

Първоначалното лечение на болката в долната част на гърба се основава на предположението, че болката в около 90% от хората ще изчезне сама за около месец. Има много различни възможности за лечение. Някои от тях са доказали, че работят. Други са с по-съмнителна употреба.

Препоръчва се домашно лечение за първоначално лечение на болки в долната част на гърба. Остатъците от легла остават с недоказана стойност и повечето специалисти препоръчват не повече от два дни почивка в леглото или намалена активност. Прилагането на местен лед и топлина осигурява облекчение за някои хора и трябва да бъде съден. Ацетаминофенът и ибупрофенът са полезни за контролиране на болката.

За всеки даден човек не е известно дали дадена терапия ще осигури полза, докато не бъде изпитана. Вашият лекар може да опита лечение, известно като полезно в миналото.

Ако болката в гърба е свързана с внезапна загуба на контрол на пикочния мехур или червата, слабост или парализа, е важно да се потърси незабавно медицинска помощ.

 от

ИЗТОЧНИЦИ

Кливланд Кливланд: “Консервативно лечение на болката в гърба: медикаменти и легла”.

UpToDate: “Подход към диагностиката и оценката на болката в долната част на гърба при възрастни”.

Национален институт по неврологични заболявания и мозъчен инсулт: “Доклад за болки в гърба.”

Поленови преброявания, съвети за лечение и др.

Няма какво да кихате.