Анти-стареене ретиноиди: плюсове и минуси

В продължение на години, ретиноидите с рецепта (лекарства за лице като Retin-A, Renova и Tazorac, които съдържат дериват на витамин А) се приемат за най-добрите продукти против стареене. Всъщност, десетилетия клинични изследвания показват, че те ускоряват обръщането на клетките, за да изгладят бръчките, да избледняват слънчевите петна и да изградят колаген. Но сега има твърдения, че те също могат да раздушат кожата и да причинят хронично възпаление (пилинг, омари-червени лица), което всъщност води до преждевременно стареене. Въпросът е разделяне на света на красотата. Кой е прав? Прочетете и направете своя ум.

50 най-добра тайна за красота; Знаци за разказване Той е Cheatin; 30 продукти, които ще променят живота ви; 63 начина да персонализирате вашия Loo; Как да намерите душата Mate

Трудно е да се спори с науката зад ретиноидите, казва дерматологът Маями д-р Лесли Бауман. “Заради одобрението на FDA, фармацевтичните компании трябва да направят научни изследвания, които абсолютно доказват, че ретиноидите се отърват от бръчките, а това е единственото нещо, което на пазара има такива конкретни доказателства.” (Продуктите без рецепта с дериват на витамин А ретинол са сходни, но не са толкова мощни и не изискват одобрение от FDA или са подложени на същите стриктни тестове.) Дерматолозите размишляват върху идеята, че ретиноидите разтрошават кожата, тъй като в Ню Йорк Derm д-р Ерик Швейгер твърди, ретиноидите действително увеличават дебелината на дермата – дълбокият слой на кожата, където се образуват бръчки. Тъй като пациентите трябва да изградят толерантност към ретиноидите в продължение на няколко седмици, преди да могат да ги използват ежедневно, а слагането им на повече от препоръчаното количество грахово зърно води до гарантиране на фетус-фест, използвайки ги твърде често или прилагане на твърде много. Че кожата ви става все по-тънка, казва Швайгер. Вашингтон, дерматологът д-р Тина Алстер признава, че твърде много възпаление на кожата ще разруши колагена – което се превежда на линии и увисване. “Но това е проблем, ако хората са хронично раздразнени червени и сърбящи”, казва тя. “Ако дълго време имате ретиноиди и нямате това непоносимо възпаление, вие не унищожавате кожата си. Помагате й.

Повечето кожни гуру, които не харесват ретиноидите, не са дерматолози и виждат изследванията на кожата в различна светлина. Според Нюйоркския лицев пластичен хирург д-р Мишел Ягода “Ключът е да се изследват ретиноловите изследвания и да се разбере колко колаген наистина може да бъде построен”, казва тя. “Няма значение дали ви дава 10% по-малко бръчка – това е толкова микроскопично, очите ни не могат да го разграничат”. Казва Ягода, ретиноидите са лесни за предписване, така че пациентите рядко предлагат алтернатива. (В своя опит гликоловите киселини са също толкова ефективни и по-добре поносими.) Докато повечето експерти се съгласяват, че ретиноидите дават бързи резултати, много от тях твърдят, че може би не си заслужават. “Разбира се, вашите обезцветявания и линии може да се подобрят”, казва Саймън Ерани, водещ изследовател на компанията за грижа за кожата Somme Institute, “но не забелязвате как кожата ви изглежда хартиена и тънка”. Ерани смята, че всяко възпаление (открито в подземните му снимки на кожата на хора, които са използвали ретиноиди най-малко осем седмици), ще увреди кожата в дългосрочен план, поради което го е изключил от състава на Somme. Естетикът на Ню Йорк Сюзън Чименели казва, че може веднага да забележи потребителите на ретиноиди: “Тяхната кожа изглежда крехка, защото е загубила възглавницата си”. Тя вярва, че ретиноидите отстраняват кожата, докато пътят към младежка светлина включва добавяне на естествена влага и емолиенти. (За собствената си продуктова линия, тя предпочита хидратиращата сила на морските водорасли и водораслите.) “Това, което искате, е гъста, сочна кожа”, казва тя. “Солистната кожа е млада кожа, а долната граница: Има едно нещо, с което всички се съгласяват: Прекаленото възпаление трябва да се избягва, за да се забавят уврежданията и стареенето, така че ако използвате ретиноиди прави кожата ви неудобно люспеста, червена или раздразнена, потърсете нежни мерки. Въпросът е да смекчите, а не да се задълбочите, в крайна сметка тези тревожни линии.

Първоначално публикувана на 2 ноември 2009 г.

В продължение на години рецептурите ретиноиди (лекарства за лице като Retin-A, Renova и Tazorac, които съдържат дериват на витамин А) се приемат за най-добрите продукти против стареене. Всъщност, десетилетия клинични изследвания показват, че те ускоряват обръщането на клетките, за да изгладят бръчките, да избледняват слънчевите петна и да изградят колаген. Но сега има твърдения, че те също могат да изтъкат кожата и да причинят хронично възпаление (пилинг, омари-червени лица), което всъщност води до преждевременно стареене. Въпросът е разделяне на света на красотата. Кой е прав? Прочетете и направете своя ум.

Трудно е да се спори с науката зад ретиноидите, казва дерматологът Маями д-р Лесли Бауман. “Заради одобрението на FDA, фармацевтичните компании трябва да направят научни изследвания, които абсолютно доказват, че ретиноидите се отърват от бръчките, а това е единственото нещо, което на пазара има такива конкретни доказателства.” (Продуктите без рецепта с дериват на витамин А ретинол са сходни, но не са толкова мощни и не изискват одобрение от FDA или са подложени на същите стриктни тестове.) Дерматолозите размишляват върху идеята, че ретиноидите разтрошават кожата, тъй като в Ню Йорк Derm д-р Ерик Швейгер твърди, ретиноидите действително увеличават дебелината на дермата – дълбокият слой на кожата, където се образуват бръчки. Тъй като пациентите трябва да изградят толерантност към ретиноидите в продължение на няколко седмици, преди да могат да ги използват ежедневно, а слагането им на повече от препоръчаното количество грахово зърно води до гарантиране на фетус-фест, използвайки ги твърде често или прилагане на твърде много. Че кожата ви става все по-тънка, казва Швайгер. Вашингтон, дерматологът д-р Тина Алстер признава, че твърде много възпаление на кожата ще разруши колагена – което се превежда на линии и увисване. “Но това е проблем, ако хората са хронично раздразнени червени и сърбящи”, казва тя. “Ако дълго време имате ретиноиди и нямате това непоносимо възпаление, вие не унищожавате кожата си. Помагате.

Повечето кожни гуру, които не харесват ретиноидите, не са дерматолози и виждат изследванията на кожата в различна светлина. Според Нюйоркския лицев пластичен хирург д-р Мишел Ягода “Ключът е да се изследват ретиноловите изследвания и да се разбере колко колаген наистина може да бъде построен”, казва тя. “Няма значение дали ви дава 10% по-малко бръчка – това е толкова микроскопично, очите ни не могат да го разграничат”. Казва Ягода, ретиноидите са лесни за предписване, така че пациентите рядко предлагат алтернатива. (В своя опит гликоловите киселини са също толкова ефективни и по-добре поносими.) Докато повечето експерти се съгласяват, че ретиноидите дават бързи резултати, много от тях твърдят, че може би не си заслужават. “Разбира се, вашите обезцветявания и линии може да се подобрят”, казва Саймън Ерани, водещ изследовател на компанията за грижа за кожата Somme Institute, “но не забелязвате как кожата ви изглежда хартиена и тънка”. Ерани смята, че всяко възпаление (открито в подземните му снимки на кожата на хора, които са използвали ретиноиди най-малко осем седмици), ще увреди кожата в дългосрочен план, поради което го е изключил от състава на Somme. Естетикът на Ню Йорк Сюзън Чименели казва, че може веднага да забележи потребителите на ретиноиди: “Тяхната кожа изглежда крехка, защото е загубила възглавницата си”. Тя вярва, че ретиноидите отстраняват кожата, докато пътят към младежка светлина включва добавяне на естествена влага и емолиенти. (За собствената си продуктова линия, тя благоприятства хидратирането на морските водорасли и водораслите.) “Това, което искате, е дебела, сочна кожа”, казва тя. “Солистната кожа е млада кожа, а долната граница: Има едно нещо, с което всички се съгласяват: Прекаленото възпаление трябва да се избягва, за да се забавят уврежданията и стареенето, така че ако използвате ретиноиди прави кожата ви неудобно люспеста, червена или раздразнена, потърсете нежни мерки. Въпросът е да смекчите, а не да се задълбочите, в крайна сметка тези тревожни линии.

Първоначално публикувана на 2 ноември 2009 г.

Страхотен! Винаги има нови съвети, които могат да направят кожата Ви да изглежда по-добре.

Получете желаната от вас кожа с нашия личен оценител на кожата.

10 трика, за да изглеждат по-млади.

Яжте тези за по-гладка, блестяща кожа.

Тези знаменитости правят това правилно. 11 стилове, които отнемат годините.

Намерете опции, за да подобрите огъване на врата.

7 съставки, които трябва да знаете сега.

Какво наистина работи?