Антибиотици за възпаление на таза

Тенденции за здравето на жените

Възпалителното заболяване на таза (ПИД) често се причинява от комбинация от различни видове бактерии, поради което се използва комбинация от лекарства за лечение на инфекцията. Лечението се променя, когато се разработват нови лекарства или бактериите, които причиняват инфекцията, стават резистентни към старите лекарства. Използваният антибиотик зависи от тежестта на инфекцията. Тези лекарства могат да се приемат перорално, като инжекция или чрез вена (интравенозно или IV). Някои жени трябва да бъдат хоспитализирани за лечение на тазова възпалителна болест.

Антибиотиците убиват различните бактерии, които причиняват PID.

Антибиотици се използват, ако имате един или повече признаци на PID и сте изложени на риск от PID.

Не всички жени, които имат ПИД, ще имат тазова болка. Ето защо много експерти твърдят, че жените трябва да бъдат лекувани за PID, ако са изложени на риск от ПИД и имат болка при преместване на шийката на матката, особено ако има абнормно изтичане на маточната шийка.

Антибиотичното лечение убива бактериите, причиняващи PID. Рискът от бъдеща тубулна бременност (извънматочна бременност), продължаваща (хронична) тазова болка и безплодие са по-малко, ако започнете лечението рано.

Налице е неотдавна поява на по-ниска тазова миризма или болка, особено ако е от двете страни; Наблюдава се неотдавна болка или чувствителност, когато фалопиевите тръби или яйчниците са докоснати или преместени по време на изследването; Има болка или нежност, когато шийката на матката се движи по време на изследването.

Всички лекарства имат странични ефекти. Но много хора не усещат страничните ефекти или са способни да се справят с тях. Посъветвайте се с Вашия фармацевт относно страничните ефекти на всяко лекарство, което приемате. Нежеланите реакции са изброени и в информацията, която се доставя с Вашето лекарство.

Обикновено ползите от лекарството са по-важни от всички незначителни странични ефекти; Нежеланите реакции може да изчезнат, след като приемете лекарството известно време; Ако нежеланите реакции все още ви притесняват и се чудите дали трябва да продължите да приемате лекарството, се обадете на Вашия лекар. Той или тя може да намали дозата или да промени Вашето лекарство. Не внезапно прекратявайте приема на лекарството, освен ако не Ви каже лекарят.

Проблем с дишането; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Ето някои важни неща, за които трябва да се замислите

Обадете се незабавно на Вашия лекар или на други аварийни служби

Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате такива

Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате такива

Честите нежелани реакции на тези лекарства включват

Вижте “Справочник за лекарствата” за пълен списък на нежеланите реакции. (Справката за лекарствата не е налице във всички системи.)

Doxycycline може да направи кожата ви по-чувствителна към слънцето.

Устните контрацептиви (хапчета за контрол на раждаемостта) може да не работят добре, докато приемате доксициклин. Говорете с Вашия лекар за това как можете да избегнете бременност.

Избягвайте напълно употребата на алкохол (включително и препарати за през нощта без рецепта, като NyQuil), когато приемате метронидазол. Комбинирането на алкохол с това лекарство може да причини тежко гадене и повръщане.

Медицината е един от многото инструменти, които Вашият лекар трябва да лекува за здравен проблем. Приемането на лекарства, както предлага вашият лекар, ще подобри Вашето здраве и може да предотврати бъдещи проблеми. Ако не вземате правилно лекарствата си, може да изложите на риск здравето си (и може би живота си).

Има много причини, поради които хората имат проблеми с приемането на лекарството си. Но в повечето случаи има нещо, което можете да направите. За предложения как да работите по общи проблеми, като приемате лекарства по предписание.

Ако сте бременна, кърмите или планирате да забременеете, не използвайте никакви лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви каже. Някои лекарства могат да навредят на Вашето бебе. Това включва лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини, билки и добавки. Уверете се, че всички ваши лекари знаят, че сте бременна, кърмите или планирате да забременеете.

Последващата грижа е ключова част от Вашето лечение и безопасност. Не забравяйте да направите и отидете на всички срещи и се обадете на Вашия лекар, ако имате проблеми. Също така е добре да знаете резултатите от тестовете си и да запазите списък с лекарствата, които приемате.

Попълнете новата формуляр за информация за лекарства (PDF) (Какво представлява PDF документ?), За да ви помогне да разберете това лекарство.

Катлийн Ромито, MD – Семеен лекар; Сара Маршал, MD – Семейна медицина

12 март 2014 г.

кошери; Черни или кървави изпражнения; Необичайно кървене или синини; Треска и студени тръпки.

кошери; Изтръпване, изтръпване, болка или слабост в ръцете или краката ви.

Диария; Гадене или повръщане; Главоболие; Болки в корема или спазми; Виене на свят.

Да останете на слънце, ако е възможно; Носете дълги панталони, ризи с дълги ръкави и шапки, ако е възможно; Използвайте слънцезащитно средство със слънцезащитен фактор (SPF), който препоръчва вашият лекар.