Аквасол а

Терапевтичен клас: хранителен агент

Използва за Aquasol A

Фармакологичен клас: Витамин А (клас)

Липсата на витамин А може да доведе до рядко състояние, наречено нощна слепота (проблеми, наблюдавани на тъмно), както и сухота в очите, инфекции на очите, кожни проблеми и забавен растеж. Вашият лекар може да лекува тези проблеми, като Ви предписва витамин А.

Някои състояния може да увеличат нуждата ви от витамин А. Те включват

Освен това, кърмачетата, които получават незабравена формула, могат да се нуждаят от добавки от витамин А.

Абсорбцията на витамин А ще бъде намалена при всяко състояние, при което мазнините не се абсорбират.

Повишената нужда от витамин А трябва да бъде определена от Вашия лекар.

Твърденията, че витамин А е ефективен за лечение на състояния като акне или белодробни заболявания или за лечение на проблеми с очите, рани или суха или набръчкана кожа, които не са причинени от липса на витамин А, не са доказани. Въпреки че витамин А се използва за предотвратяване на някои видове рак, някои експерти смятат, че няма достатъчно информация, за да покаже, че това е ефективно, особено при добре подхранвани индивиди.

Значението на диетата

Инжектираният витамин А се дава от или под наблюдението на здравен специалист. Други форми на витамин А са на разположение без рецепта.

За добро здраве е важно да ядете балансирана и разнообразна диета. Следвайте внимателно всички диетични програми, които вашият медицински специалист може да препоръча. За вашите специфични хранителни нужди от витамини и / или минерали, попитайте Вашия медицински специалист за списък с подходящи храни. Ако мислите, че не приемате достатъчно витамини и / или минерали в диетата си, можете да изберете да вземете хранителна добавка.

Витамин А се среща в различни храни, включително жълто-оранжеви плодове и зеленчуци, тъмно зелено, листни зеленчуци, мляко, обогатено с витамин А, черен дроб и маргарин. Витамин А идва в две различни форми – ретиноли и бета-каротин. Ретинолите се намират в храни, които идват от животни (месо, мляко, яйца). Формата на витамин А, открит в растенията, се нарича бета-каротин (който се превръща в витамин А в организма). Хранителната преработка може да унищожи някои от витамините. Например, замразяването може да намали количеството витамин А в храните.

Витамините сами по себе си няма да заместят добрата диета и няма да осигурят енергия. Вашето тяло се нуждае от други вещества, които се намират в храната, като протеини, минерали, въглехидрати и мазнини. Самите витамини често не могат да работят без наличието на други храни. Например, малки количества мазнини са необходими, за да може витамин А да се абсорбира в тялото.

Необходимото дневно количество витамин А се определя по няколко различни начина.

Забележка: На базата на препоръчителните хранителни добавки от 1980 г. за витамин А в диетата, която е комбинация от ретинол и бета-каротин.

Забележка: На базата на препоръчителните хранителни добавки от 1980 г. за витамин А в диетата, която е комбинация от ретинол и бета-каротин.

В миналото RDA и RNI за витамин А са изразени в единици. Този термин Единици е заменен с ретинолови еквиваленти (RE) или микрограми (mcg) на ретинол, с 1 RE равна на 1 mcg ретинол. Това е направено, за да се опишат по-добре двете форми на витамин А, ретинол и бета-каротин. Една RE на витамин А е равна на 3.33 единици ретинол и 10 единици бета-каротин. Някои налични продукти не са променили етикетите си и продължават да бъдат етикетирани в Units.

Ако приемате тази диетична добавка без рецепта, внимателно прочетете и спазвайте всички предпазни мерки на етикета. За тази добавка трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проблеми при деца не са съобщавани при прием на нормални дневни препоръчвани количества. Нежеланите реакции от високи дози и / или продължителна употреба на витамин А са по-често срещани при малки деца, отколкото при възрастни.

Проблеми при по-възрастни хора не са съобщавани при прием на нормални препоръчвани дневни количества. Някои проучвания обаче показват, че възрастните хора могат да бъдат изложени на риск от високи нива на витамин А в кръвта с дългосрочна употреба.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато получавате тази хранителна добавка, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на тази диетична добавка с някое от следните лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на тази хранителна добавка. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи витамин а. Той може да не е специфичен за Aquasol A. Моля, прочетете внимателно.

Преди да използвате Aquasol A

Ако сте пропуснали да приемате витамин за един или повече дни, няма причина за безпокойство, тъй като отнема известно време, докато тялото Ви се превърне в сериозно ниско съдържание на витамини. Ако обаче вашият медицински специалист препоръча да приемате този витамин, опитайте се да помните да го приемате според указанията ви всеки ден.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

За лицата, приемащи оралната течна форма на витамин А

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на витамин a

Витамин А се съхранява в тялото, затова, когато поемете повече от тялото ви, то ще се натрупа в тялото. Това може да доведе до отравяне и дори смърт. Проблемите са по-вероятни

Не забравяйте, че общото количество витамин А, което получавате всеки ден, включва това, което получавате от храни, които ядете и какво приемате като добавка.

Високите дози и / или продължителното използване на витамин А могат да причинят кървене от венците, сухо или възпалено уста, сушене, напукване или лющене на устните.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Aquasol A

Aquasol A Нежелани лекарствени реакции

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Дефицит на витамин А витамин а, бета-каротин, A / рибено масло

Aquasol A (витамин а)

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Aquasol A, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.