Азеластин (назален път) предпазни мерки

Вашият лекар трябва да проверява вас или Вашето дете при редовни посещения за всякакви проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство. Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънливи или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, успокоителни средства, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да доведе до замайване, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Дори ако се използва преди лягане, това може да накара някои хора да се чувстват сънливи или по-малко бдителни за възникване. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Пазете спрея от очите, тъй като това лекарство може да причини дразнене или замъглено зрение. Затварянето на очите, докато употребявате това лекарство, може да ви предпази от очите ви.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.