Attiplex p

Терапевтичен клас: Потискащ апетита, централно действащ

Използва се за Atti-Plex P

Химически клас: свързани с амфетамин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не се препоръчва употребата на фентермин при деца на 16-годишна възраст и по-млади. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на фентермин в напреднала възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи фентермин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Atti-Plex P

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи фентермин. Той може да не е специфичен за Atti-Plex P. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако приемате твърде много от това лекарство, то може да стане навик (причиняващо умствена или физическа зависимост).

Това лекарство се предлага в четири форми: капсули, дезинтегриращи се таблетки, капсули с удължено освобождаване и таблетки. Внимателно следвайте инструкциите за дозиране на формуляра, който използвате.

Поглъщайте капсулата с удължено освобождаване цяла. Не го смачквайте, не го смачквайте и не го дъвчете.

Вземете дезинтегриращата таблетка със или без храна. Уверете се, че ръцете ви са сухи, преди да докоснете таблета. Поставете таблетката на върха на езика веднага след като я извадите от бутилката. То трябва да се стопи бързо. След като таблетката се разтопи, преглътнете или отпийте глътка вода.

Внимателно следвайте указанията на Вашия лекар за диета с нискокалорични хранителни режими и редовно упражнение. Говорете с Вашия лекар преди да започнете програма за упражнения.

За да избегнете проблеми със съня, вземете последната доза от деня около 4 до 6 часа преди лягане, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на фентермин

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и не предизвиква нежелани ефекти.

Не използвайте фентермин, ако използвате подобни лекарства като бензефетамин, диетилпропион, мазиндол, фендиметазин, Bontril® или Didrex®. Не използвайте това лекарство, ако приемате също така МАО инхибитор (МАО) като изокарбоксазид (Marplan®), фенелзин (Nardil®), селегилин (Eldepryl®) или транцилципромин (Parnate®) или ако сте използвали МАО През последните 14 дни. Използването на тези лекарства заедно може да причини сериозни нежелани реакции.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че това лекарство не функционира правилно, след като го приемете няколко седмици, не увеличавайте дозата. Вместо това се обърнете към Вашия лекар.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно проверете при лекаря си, ако забележите намаляване на способността си да упражнявате или ако сте припаднали, имате болка в гърдите, подуване на краката или долните крака или проблеми с дишането. Те могат да бъдат симптоми на много сериозен сърдечен или белодробен проблем.

Това лекарство може да доведе до замаяност, замайване или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Това лекарство може да повлияе нивата на кръвната захар. Диабетните пациенти могат да забележат промяна в тестовете за кръвна или урина захар. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Предпазни мерки при използването на Atti-Plex P

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, хранителни добавки, билкови лекарства или лекарства за контрол на апетита, астма, настинка, кашлица, сенна хрема и проблеми със синусите. Не пийте алкохол, докато използвате това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Atti-Plex P нежелани реакции

Atti-Plex P (фентермин)

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

WADA Class Anti-Doping Класификация

Отслабване фентермин, Victoza, Contrave, Megace, megestrol, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, лираглутид, оксандролон, фентермин / топирамат

Затлъстяване Alli, фентермин, амфетамин, Contrave, метамфетамин, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, лираглутид, орлистат, дезоксин

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Atti-Plex P, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.