На водача на водача – причини, симптоми и възможности за лечение

Какво е?

Краката на спортиста, известен също като tinea pedis, е често срещана инфекция на краката, причинена от гъби, наречени дерматофити. Намира се на много различни места на закрито и на открито, дерматофитите са особено разпространени в топлата, влажна среда на басейни, душове, съблекални и други спортни съоръжения, където хората ходят с боси крака. След като дерматофитите замърсят кожата на крака, топлата, влажна среда на потни чорапи и обувки ги насърчава да растат; Симптомите; Симптомите на стъпалото на спортиста включват; Интензивен сърбеж на краката; Напукани, напукани или пилинг области на кожата, особено между пръстите на краката

Симптоми

Симптомите на стъпалото на спортиста включват; Интензивен сърбеж на краката; Напукани, напукани или пилинг области на кожата, особено между пръстите на краката

диагноза

Вашият лекар ще попита за вашите симптоми и за факторите, които ви правят по-вероятно да развиете крак на спортиста, като използването на обществени спортни съоръжения, клубове или душове. Вашият лекар ще попита за вида обувки и чорапи, които носите, каква работа вършите и какво носите на краката си, за да работите.

Колко трае?

Обикновено отнема няколко седмици до месеци, за да може инфекцията да отговори на лечението. Дори след подходящо медицинско лечение, инфекцията може да се върне лесно, ако краката ви отново се подлагат на гъбички и потни, топли условия. Поради тази причина, много хора имат инфекция на ходилото на спортиста, която продължава или продължава да се връща в продължение на много години. Успешното лечение на инфекцията често изисква промени в начина, по който се грижите за краката си и това, което носите на краката си.

Как да се предотврати това здравословно състояние

Можете да помогнете за предотвратяване на краката на атлета, като поддържате краката си чисти и сухи. По-конкретно, можете да опитате следното

Как да се лекува това здравословно състояние

Лекарите обикновено започват лечение на крака на спортиста с противогъбични лекарства, приложени върху краката. Тези лекарства включват циклопирокс (Loprox), клотримазол (Lotrimin, Mycelex), еконазол (спектазол), кетоконазол (Nizoral), миконазол (Микатин), нафтифин (нафтинин), оксиконазол (Oxistat), сулконазол (Exelderm), тербинафин (Lamisil) Терконазол (терзал) и толнафтат (Desenex, Tinactin и други). Някои от тях се предлагат без рецепта. Може да са необходими много седмици лечение. За хора с продължително или повтарящо се крак на спортистите, локалните противогъбични лекарства могат да облекчат симптомите, без всъщност да лекуват инфекцията.

Кога да посетите лекаря

Ако смятате, че имате стъпало на атлет, опитайте с противогъбична мехлем, крем или прах. Дръжте краката си колкото е възможно по-сухи и чисти. Ако тези мерки не помогнат, назначете среща, за да се консултирате с Вашия лекар. Посъветвайте се с Вашия лекар за по-спешна оценка и лечение, ако забележите зачервяване или треска.

прогноза

Няколко седмици лечение с лекарство, приложено върху краката, обикновено може да излекува краката на атлетите при хора с нови или краткосрочни симптоми. Хроничните или повтарящи се инфекции на краката на спортиста също могат да бъдат излекувани по този начин, но може да наложат значителни промени в грижите за краката и няколко седмици лечение. По-тежките случаи може да изискват перорално лечение. Дори след успешно лечение, хората остават в риск от повторна инфекция, ако не спазват насоките за превенция. Обявленията са чести.