Балминирал отхрачващ лекар

Употреба за Балминил Екзетоктор

Терапевтичен клас: отхрачващо средство

Това лекарство е на разположение както на извънборсовото (OTC), така и с рецепта на Вашия лекар.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на гуайфенезин при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни. Независимо от това се консултирайте с Вашия лекар, преди да използвате това лекарство при деца, които имат хронична кашлица, като например при астма или които имат необичайно голямо количество слуз или храчки при кашлицата. Децата с тези състояния може да се нуждаят от различен вид лекарство. Освен това, гуайфенезин не трябва да се прилага при деца и кърмачета на възраст под 2 години, освен ако не сте назначени от Вашия лекар.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

Преди да използвате Balminil Expectorant

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на гуайфенезин при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи гуайфенезин. Това може да не е специфично за Балминил Expectorant. Моля, прочетете внимателно.

Пиенето на много вода, докато приемате гуайфенезин, може да помогне да се разхлаби слуз или храчки в белите дробове.

За пациенти, приемащи капсули с удължено освобождаване на това лекарство

За пациенти, приемащи таблетката с удължено освобождаване на това лекарство

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако кашлицата не се е подобрила след 7 дни или ако имате треска, кожен обрив, продължително главоболие или болки в гърлото с кашлица, консултирайте се с Вашия лекар. Тези признаци може да означават, че имате други медицински проблеми.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилното използване на гуайфенезин

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Бронхит ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, Augmentin, Levaquin, левофлоксацин

Кашлица Бенадрил, бензонат, Дилаудид, дифенхидрамин, муцинекс, кодеин, гуайфенезин, хидроморфон

Бронхиектазис ципрофлоксацин, албутерол, амоксицилин, доксициклин, Augmentin, Ventolin, ProAir HFA

Предпазни мерки при използване на Балминалил Експектор

 Или се присъединете към групата за подкрепа на Балмимил Expectorant, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Балминализиращи странични ефекти

Балминил експекатор (гуайфенезин)