Антитироиден агент (орален път, ректален път) предпазни мерки

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Може да отнеме няколко дни или седмици, за да може това лекарство да действа. Въпреки това, не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Някои медицински проблеми може да изискват няколко години непрекъснато лечение.

Преди да предприемете каквато и да е операция (включително стоматологична хирургия) или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че приемате това лекарство.

Проверете незабавно при лекаря си, ако получите нараняване, инфекция или заболяване от всякакъв вид. Вашият лекар може да поиска да спрете приема на това лекарство или да промените сумата, която приемате.

Докато се лекувате с антитироидни средства и след като спрете лечението с него, нямайте никакви имунизации (ваксинации) без одобрението на лекаря. Антитироидните средства могат да понижат съпротивлението на тялото ви и има вероятност да получите инфекцията, която имунизацията има за цел да предотврати. Освен това, други хора, които живеят във вашето домакинство, не трябва да приемат или наскоро са приемали орална полиомиелитна ваксина, тъй като има шанс те да предадат вируса на полиомиелит. Също така избягвайте други лица, които са приемали перорална ваксина срещу полиомиелит. Не се приближавайте до тях и не оставайте в една стая с тях за много дълго време. Ако не можете да вземете тези предпазни мерки, трябва да обмислите използването на защитна маска за лице, която покрива носа и устата.

Преди да имате някакви медицински изследвания, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.