Описанието на azficel-t (интрадермален път) и търговските наименования

Azficel-T се използва за подобряване на появата на бръчки, които се виждат от страните на носа до ъглите на устата (наричани назолабиални гънки или “линии на усмивка”). Това лекарство е направено от вашите собствени кожни клетки (автоложни клетъчни продукти), поставени в смес от вода и соли.

Това лекарство трябва да се дава само от лекар, който е завършил одобрена от Fibrocell програма за обучение.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на азифел-Т в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

окачване

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от азифел-Т, към днешна дата не са документирани специфични за гериатрични проблеми.

алергии

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Гериатрична

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други взаимодействия

Обучен лекар ще Ви даде това лекарство в болница или клиника. Това лекарство се дава чрез малка игла, поставена във вашите назолабиални гънки.

Други медицински проблеми

Вашият лекар ще вземе три малки проби от кожата (наречени биопсии) отзад на ушите ви и ще ги изпрати на производителя. Определени клетки се отглеждат от тези проби в продължение на 3 до 6 месеца.

Обработените клетки (Laviv®) се доставят от производителя до Вашия лекар. Вашият лекар ще провери и потвърди дали е дошъл от вашата кожа. След това Вашият лекар ще инжектира вашето лекарство в назолабиалните бръчки.

Това лекарство обикновено се дава в 3 дози, разположени на разстояние от 3 до 6 седмици.

След лечение с това лекарство

Много е важно да приемате всички дози от това лекарство. Опитайте се да запазите всички насрочени срещи. Ако пропуснете доза, Вашето лекарство няма да бъде използваемо. Вашият лекар ще работи с Вас, за да насрочи нова среща за събиране на кожата или биопсия. Може също да получите нова среща за инжекцията си.

Това лекарство обикновено се предлага с листовка за пациента. Прочетете внимателно информацията и се уверете, че ги разбирате, преди да получите това лекарство. Ако имате някакви въпроси, попитайте Вашия лекар.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че Azficel-T работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Laviv® е направен специално за вас от собствените си кожни клетки. Не използвайте други кожни клетки, защото това може да причини сериозна реакция. Не позволявайте на никого да използва вашето лекарство.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, проблеми с дишането, проблеми с преглъщането или оток на ръцете, лицето или устата, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да увеличи риска от кървене или синини на мястото на инжектиране. Проверете незабавно при лекаря си, ако имате големи, плоски, сини или лилави петна по кожата или необичайно кървене или синини след приемане на Laviv®. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако приемате лекарства против аспирин, болка или артрит, наречени НСПВС (като целекоксиб, ибупрофен, напроксен, рофекоксиб, валдекоксиб, Advil®, Aleve®, Bextra®, Celebrex®, Motrin® или Vioxx®). Или разредител на кръвта (като варфарин, Coumadin®).

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.